Om oss

Här kommer du kunna läsa om vilka retrospel som är anpassade till att spela på dagens moderna laptops. Idag är det möjligt att till och med spela gamla spel från till exempel Commodore 64 och PSX på den bärbara datorn.

Vi kommer ta upp spel som till exempel Doom, The Sims, Diablo, Half Life, Command and Conquer, StarCraft, The Secret of Monkey Island, Sim City 2000 och många fler. Det vi kommer berätta om är när spelet kom ut, vilka som tillverkat och givit ut spelet, hur populärt spelet blev och är, dessutom kommer vi berätta lite om hur man spelar det och vad spelet går ut på.

Dessutom ska vi också berätta om spelet passar att spela på dagens laptops och om det är bäst att spela det på bärbar eller stationär dator.

Vår strävan är att få ut så många gamla retrospel som möjligt här på hemsidan och berätta om dess historia och hur man spelar och vad de går ut på. Sedan den stora så kallade boomen av datorspel på mitten av 80-talet har det verkligen tillverkats en uppsjö av populära spel till PC. Dock var inte allt dessa spel tillräckligt anpassade för att spela på bärbara enheter. Sedan dess har man i stort sett lyckats att emulera om de ej funktionella spelen till att faktiskt kunna spela dem på de moderna datorerna.

Hoppas vi kan guida er rätt i denna djungel av gamla retrospel och bjuda er på ren och skär inspiration till att testa spel som du aldrig har sett förr. Många hävdar att spelen var bättre förr och ja, kanske det var mer känsla i dessa spel. Grafikmässig kanske spelen idag är mycket bättre, men ser man till spelidé och liknande så vinner dessa retrospel med hästlängder. Spela på nu och ha mycket nöje.

mts_wordx