Retrodatorspel

Retrodatorspel, även kända som klassiska spel, är de som utvecklades och släpptes för datorer på 1970-, 1980- och 1990-talen. Dessa spel har bestått och fortsätter att avnjutas av spelare i alla åldrar idag. Något som även kan njutas av är e signering, eftersom du slipper lägger ner onödig extra tid, pengar samt energi. Med e signering kan du enkelt och smidigt skriva under ett avtal med hög säkerhet. Kunder gillar när saker och ting funkar smidigt utan krusiduller och väntetider. Med e signering är detta en självklarhet vilket underlättar för båda parterna.

Kända retrodatorspel som spelas än idag

Ett av de mest ikoniska och populära retrodatorspelen är “Tetris“. “Tetris” utvecklades år 1984 av den ryske programmeraren Alexey Pajitnov och är ett pusselspel där spelare måste rotera och placera fallande block för att slutföra rader. Spelets enkla men roliga spelupplägg har gjort det till en stapelvara i spelindustrin och det fortsätter att vara en favorit bland spelare idag.

Ett annat retrodatorspel som fortsätter att vara populärt är “Super Mario Bros” som är utvecklat och publicerat av Nintendo år 1985. Detta spel går ut på att du som Mario ska rädda prinsessan Peach från den onda Bowser. Spelets färgglada grafik och medryckande musik, i kombination med dess utmanande spelplan, gjorde det till en omedelbar klassiker och det är fortfarande ett av de mest sålda videospelen genom tiderna.

“Space Invaders”, som släpptes för första gången år 1978, är ett annat retrodatorspel som fortsätter att avnjutas av spelare idag. Spelet “Space Invaders”, utvecklat av Taito, är ett klassiskt skjutspel i arkadstil där din uppgift är att försvara jorden från utomjordingar. Spelets enkla men utmanande spelplan, tillsammans med dess retrografik och ljudeffekter, har gjort det till en älskad klassiker.

mts_wordx