Till alla er som älskar dataspel

Många dagstidningar har förstått att dataspelen är här för att stanna och där finns mycket kul att läsa. Det har dock inte alltid varit så. Om man tittar tillbaka några år märker man att dataspel ansågs vara en lite lägre konstform som mest var tänkt att underhålla barn. Vuxna som ville ägna sig åt sådant framstod som omogna och barnsliga. Men detta har lyckligtvis kommit att förändras och i dessa dagar är dataspelandet inget att skämmas över. Det var det förstås inte heller förr, men det var fler som tyckte det hursomhelst.

Något som många spelentusiaster som vill komma till nästa nivå i sitt spelande gör, är att starta en egen Youtubekanal. Ett sådant företag kan växa till sig och bli riktigt stort. Några få blir rika på det, vilket förstås inte är helt fel. Men de flesta nöjer sig med att få ägna sig åt det de älskar mest – dataspelandet. Om detta låter som något för dig kan det vara värt att kolla upp det ordentligt. Precis som i fallet med alla andra verksamheter gäller det att finansiera det hela, inte minst i början innan man hunnit bygga upp en tittarskara och dessutom behöver investera i ofta ganska dyr utrustning. I detta syfte kan ett företagslån från qred.com/se/ vara välbehövligt och hjälpa en att fokusera på det som är viktigast – spelandet.

Retrospel är stort och blir allt större. Folk som spelade mycket som barn och som nu blivit lite äldre och duktigare, berättar gärna för andra hur kul och bra spelen faktiskt var förr. Visst är grafiken och tekniken mycket mer avancerad i vår tid men förr lades minst lika mycket tid, om inte mer till och med, på att göra något verkligt häftigt med de små resurser man hade. Det behövs inte alltid komplex 3D-grafik och filmiska berättelser av episka proportioner. Det kan ofta räcka med något betydligt enklare. Ett rymdskepp som roterar mitt i skärmen och skjuter ner fiender och en annan asteroid. Det kan räcka mer än väl.

Så skäms aldrig över din hobby, eller kanske rentav ditt jobb. Spelandet är här för att stanna och du ska vara stolt över att du är en av dem som förstår vikten av denna konst- och umgängesform. Berätta för alla hur coolt det är när man efter många, många timmars slit slutligen vinner över sista bossen. Eller hur underbart det känns att hitta det där hemliga rummet som spelutvecklarna bakat in på ett ställe som är så svåråtkomligt att du kanske rentav är den första där. Tv-spel, både då och nu, är så nära vi kan komma ren magi. Låt oss fortsätta spela och det helhjärtat. Gaming har kommit för att stanna. Det är något vi ska vara glada för.

mts_wordx