Command and Conquer

Ett mycket populärt PC-spel som också fått en hel del uppföljare kom ut 1995 och heter Command and Conquer. Spelet i sig utspelar sig just under 90-talet och handlingen i spelet är en kamp mellan två fraktioner, nämligen terroristgruppen Nod (Brotherhood of Nod) och GDI (Global Defense Initiative.

Det hela börjar med att en meteorit slår ner i Italien och i närheten av floden Tibern. Denna meteorit har en substans som är utomjordisk och ämnet döps till tiberium. Ämnet har en förmåga att suga upp metaller ur jorden som är värdefulla och det bildar dessutom kristallstrukturer utav det. Detta får ämnet att bli mycket eftertraktat. Det finns dock en stor nackdel med tiberiumet och det är att det är giftigt. När man samlar in och förädlar det så släpps det ut mycket gaser som är giftiga.

Ett väldigt gammalt och religiöst sällskap vid namnet Brotherhood of Nod har förutsett egenskaperna hos tiberiumet. Ganska snart visar det sig att de kontrollerar större delen av handelsvaran och med inkomsten från denna så finansierar de en armé med nya anhängare till sällskapet och dess ledare Kane. En rad bombdåd börjar inträffa runt om i världen och bakom dessa sägs just Nod ligga.

Säkerhetsrådet på Förenta Nationerna börjar förstå att Brotherhood of Nod har som plan att ta över världen. För att förhindra detta så skapas Global Defense Initiative, detta är ett samarbete mellan G8 länderna. Nu startar en konflikt som är på väg att starta ett världskrig.

Som spelare är man en befälhavare i Global Defense Initiative och man ska genom krigföring försöka stoppa Brotherhood of Nod och dess styrkor. Detta är ett mycket roligt spel och man fastnar lätt i flera timmar när man väl har börjat spela. Man förstår att det gjorts ett antal uppföljare till detta, och det funkar mycket bra på bärbara datorer.

mts_wordx