Half Life

Ett spel för PC som faller inom kategorin första persons-vy är Half Life; det har ett tema som är science fiction och blev mycket populärt när Sierra Entertainment släppte spelet på marknaden 1998. Det var faktiskt den allra första produkten som Sierra släppte dessutom, men det släpptes senare även till Playstation 2.

Spelet fick två olika expansioner, Blue Shift och Opposing Force, därefter kom en uppföljare år 2004 som också det blev en succé. Half Life funkar utmärkt att spela på laptop eller på stationär dator.

Spelaren i Half Life tar på sig rollen som en forskare i ämnet teoretisk fysik, vid namnet Doktor Gordon Freeman. Målet är att ta sig ut från ett hemligt forskningskomplex från underjorden, detta på grund av att experiment och forskning inom teleportering har gått väldigt snett och fel.

Man ska på vägen kämpa och kriga, samt lösa en rad olika problem som dyker upp på vägen. Dessa händelser kommer att påverka handlingen av resten av spelet. Det kan vara äventyr, så som att ta sig igenom en slags labyrint bestående av transportband, andra kan vara att behöva döda fiender på en rad olika sätt, till exempel genom att använda en högspänningstransformator som är trasig och mycket mer.

Som spelare får man löpande information om hur hälsan ligger till, vad man har för kroppspansar, ammunition och även om det finns några faror i närheten, detta tack vare den skyddsdräkt som man bär på sig. Dräkten kallas HEV-dräkt och den används i vanliga fall i Black Mesa utav forskarna vid arbeten som betraktas farliga. Man kan vid olika stationer ladda dräkten och på så sätt öka skyddets förmåga på spelaren.

Man rör sig för det mesta själv som spelare genom allt detta, men ibland så dyker det upp en person som är datorstyrd som man får lite extra hjälp av.

mts_wordx