Sim City 2000

Spelet Sim City 2000 kommer från Maxis men blev publicerat 1994 av Electronic Arts. Detta PC-spel är en efterföljare till det mycket populära Sim City och spelet går ut på att bygga och sköta om en stad. En av de största skillnaderna mellan Sim City och Sim City 2000 är att spelvyn i det sistnämnda sker snett uppifrån, det kallas även för att perspektivet är isometriskt, i Sim City var spelvyn helt enkelt rakt uppifrån.

Andra saker som är nytt i Sim City 2000 är att man gjorde vattenledningar, tunnelbanesystem och en rad olika nya byggnader, som fängelse, sjukhus, bibliotek, skolor, parker, museum, djurpark och hamn. Det kom även nya sorters sportanläggningar och framtidshus som man kallar för arcologies. Dessutom finns här nu möjlighet att bygga både busshållplatser och motorvägar. Man kan även påverka vilket typ av teknologi som man har från början, detta görs i inledningen av spelet genom att välja vilket år man startar, antingen 1900, 2000 eller 1950 och 2050. Väljer man det senare så har man tillgång till allt.

En sak som är viktig när man ska bygga upp sin stad är att se till att få folk att flytta in till din stad. Ju mer folk som bor där, desto fler, lite speciella, byggnader kan man bygga. Som ett exempel är just framtidsmodulerna arcologies något som man inte kan bygga förrän man har riktigt hög befolkningsnivå.

Det gäller även att få folk att trivas och vilja stanna kvar i staden, man måste se till det finns byggnader som folk behöver, se till att det finns pengar i staden och hålla ordning på vägar, el och vatten mm. Ett mycket underhållande spel som man kan spela i timmar och det passar perfekt att spela på sin laptop eller på sin stationära dator om man så önskar.

mts_wordx