StarCraft

Blizzard Entertainment släppte 1998 ett realtids-strategispel till PC vid namn StarCraft. Spelmotorn från början i detta var en version av Warcraft II, men efter kritik om att det blev för likt Warcraft så skrevs motorn om innan det släpptes på marknaden.

Det finns mycket spännande och roligt med detta spel och man förstår ganska snabbt att det blev och är mycket populärt. Spelet kan man utan problem spela både på bärbar dator och stationär dator för de som vill det. Det har även gjorts så att man kan spela PVP, alltså Player versus Player, man kan alltså spela direkt mot andra spelare.

Handlingen och bakgrunden går ut på att framtiden och jorden har blivit en slags dystopi. Planeten har blivit överbefolkad och fått extremt hög kriminalitet. Regeringarna runt om i världen tar ett beslut om att de kriminella som finns ska placeras i enorma rymdskepp och skickas iväg till en plats som är avlägsen i vår galax för att minska på befolkningstrycket.

Dessa kriminella färdas nerfrysta i cryotuber och hop-packade. Det anländer till en rad olika planeter i galaxen som ligger i en sektion vid namn The Koprulu Sector. Sakta men säkert börjar man skapa samhällen och det tar inte lång tid innan man får kontakt med övriga planeter i sektorn. Nu bildas en konfederation vid namn the Terran Confederacy.

Rätt som det är så ändras allt, det kommer en ras som heter Zerg till galaxen och de förintar människor som finns på planeterna. Snart kommer det ytterligare en ny ras som heter Protoss, den kommer med en flotta som leds av Tassadar och de ska förhindra att Zerg får kontrol. Nu inleds ett äventyr utan dess like.

Som spelare kan man välja tre olika karaktärer att spela, dessa är Terran som är människor med ursprung från Jorden, Zerg som består av olika raser och Cerebrates.

mts_wordx