The Secret of Monkey Island

Spelet The Secret of Monkey Island kommer från speltillverkaren Lucasfilm Games och gavs ut 1990. Det är det första i en serie utav spel vid namn Monkey Island och räknas som ett peka och klicka äventyrsspel.

Spelets handling är runt omkring en ung pojke vid namn Guybrush Threepwood. Han har ett mål i livet och det är att bli en pirat. Upplägget påminner om en bildningsroman där han anländer till Melee Island och känner inte till öns geografi eller kutymer, precis som spelaren. Han får ganska snart reda på, utav tre pirater från trakten, att för att kunna bli pirat så måste tre stycken prov utföras. Han introduceras även för Elaine Marley som är guvernör på ön och även för LeChuck som är en fruktad spökpirat.

Det har även kommit ut en Special Edition utav spelet. Upplagan utvecklades 2009 utav LucasArts och detta tillkännagavs under en Expo när spelet Tales of Monkey Island släpptes tidigare samma år. Denna utgåva innehåller mera handmålade miljöer och en ny sorts karaktärsdesign som funkar utmärkt i 1080i upplösning. En annan nyhet i Special Edition-utgåvan är att musiken är nyinspelad och även förbättrad och de som skådespelade i The Curse of Monkey Island har lånat ut sina röster till spelet.

Dessutom har de som skapat spelet lagt upp en bild av hunden Spiffy från Scumm Bar, han fanns med på fodralet men klipptes bort i originalversion på grund av platsbrist. Man kan också när som helst i spelet hoppa mellan originalversion och den nya versionen, om man nu känner för det.

Detta äventyrsspel är roligt, underhållande och spännande och det finns en anledning till att man gjort ett flertal uppföljare och nu även en re-make. Spelet funkar alldeles utmärkt att spela på sin bärbara dator eller på sin stationära dator, om man nu föredrar detta.

mts_wordx