The Sims

Will Wright skapade, Maxis utvecklade och Electronic Arts gav ut spelet The Sims i början av 2000. Detta spel är en slags simulation av aktiviteter som man dagligen utför. Redan två år senare så hade spelet sålt i över 6 miljoner exemplar, det blev överlägset det mest sålda spelet på den tiden. Spelet fungerar väldigt bra att spela på laptops eller på sin stationära om man föredrar det.

The Sims har släppts i hittills tre uppföljare och det allra första, som kom ut år 2000, kom med hela sju stycken olika expansionspaket. Dessutom har The Sims vunnit en rad olika priser och utmärkelser, redan år 2000 vann det PC Game of the Year Award från GameSpots som ett exempel.

Det finns inget slags slutmål eller liknande i detta spel och det är inte så ovanligt när det gäller Maxis. Man kan spela hur länge som helst, fokus i spelet är helt och hållet på det virtuella folk som lever i spelet, eller simmarna som de också kallas för.

En spelare tar kontrollen över dessa simmares värld och man bestämmer dess aktiviteter, det är till exempel när de ska äta eller sova, behöver diska, gå på toaletten, ta ut sopor med mera. Dessutom styr man deras sociala liv, vem ska man vara vän med och vem vill man ha sex med till exempel. Spelet kallas ibland för ett elektroniskt dockskåp.

En annan rolig sak med spelet är simlish, detta är simmarnas egna språk. Kan även kallas för simska. Det är klart att det som sägs är ren nonsens, men man rycks verkligen med in i spelet. The Sims kan vara ett av de mest kända spelen i modern tid och har blivit populärt hos såväl unga som lite äldre. Dessutom så har spelet även släppts på en rad andra spelenheter så som Playstation och Xbox.

mts_wordx